Sako S20 creează o categorie cu totul nouă cu prima carabina cu adevarat hibridă. Proiectată tinand cont de trăgători progresivi, structura modulară se adaptează stilului de viață, ceea ce face din S20 o adevarata dovada pentru viitor. Una dintre cele mai inovatoare caracteristici ale S20 este interfața Takedown. Modularitatea unică permite ca carabina să fie configurată la preferințele trăgătorului, cu diferite paturi. Este disponibila atât cu un pat de precizie tactică, cât și cu o versiune ergonomică de vânătoare. Versiunea patului de vânătoare este o versiune îmbunătățită a unui pat tradițional thumbhole, mai asemănător cu prinderea unui pistol. Comutarea între paturi este incredibil de rapidă și ușoară, schimbând practic de la o carabina tactică la o carabina de vânătoare cu o prindere perfectă sau invers în câteva minute.

VEZI FILM-UL

În patul de la S20 se află un șasiu din aluminiu de calitate, care absoarbe tot reculul. Structura durabilă a cadrului a fost proiectată cu atenție pentru rigiditate maximă pentru a crește precizia și robustetea. În plus, S20 utilizează un material puternic H.I.R (High Impact Rezistant) peste șasiu pentru a oferi performanțe profesionale cu un nivel ridicat de confort și adaptabilitate.

Ergonomia reglabilă este o mare parte din proiectarea S20. Tragaciul multi-reglabil (disponibil atât standard, cât și cu accelerator) poate fi mutat fata/spate pentru a se potrivi mai bine cu diferite dimensiuni ale mâinii, iar un distanțier reglabil ajută pentru a găsi rapid cea mai bună poziție posibilă de tragere. În combinație cu o gamă largă de opțiuni de accesorii compatibile M-LOK și QD, S20 se adaptează la toate dimensiunile corpului și situațiilor de tragere.

O teava forjata la rece combinata cu sistemul V-Bedding din aluminiu sporește precizia repetabilă a S20. Culata carabinei a fost proiectata cu rigiditate și are o șină integrată Picatinny care este prelucrată direct în culata din oțel. Boltul S20 este fabricat din oțel inoxidabil de înaltă calitate pentru o rezistență mai bună la intemperii. Pentru a crește siguranța și performanța, S20 are o un sistem cu pini de tracțiune și o suprafață foarte mare. Acest lucru, în combinație cu designul celor trei capete de blocare, permite o funcționare lină, sigură și precisă a carabinei.

Fabricate din compozit cu fibra de sticlă, incarcatoarele S20 sunt concepute pentru a ajuta reîncărcările rapide. Datorită structurii unice a magaziei, cartușele sunt, de asemenea, sprijinite la baza pentru a preveni deteriorarea glonțului de la recul. S20 este livrat cu o magazie de 5 cartuse standard (3 Magnum) și o magazie cu 10 cartuse standard (7 Magnum) este disponibilă ca accesoriu. S20 vine în calibre 243 Win, 308 Win, 6,5 CM, 270 Win, 30-06 Sprg, 7mm Rem Mag, 300Win Mag și 6.5 PRC.

 

VARIANTA „FULL PRECISION”

Patul de precizie oferă o modularitate și o ergonomie deosebita.
Obrazarul reglabil permite alinierea rapidă si perfectă la linia de tragere.
Pad-ul reglabil pe înălțime permite adaptarea și ergonomia perfectă în diferite posturi de tragere și reduce reculul. Lungimea patului poate fi reglată cu distanțieri.
Patu-ul are o forma pentru a permite pozitionarea mâinii „non-trigger”, ca suport în pat.
Un accesoriu suplimentar permite o prindere perfectă atât pentru trăgătorii stângaci cât și pentru cei dreptaci.
Pistolgrip-ul oferă o suprafață rotunda pentru a obține o aderență sigură în toate condițiile meteorologice.

VARIANTA „FULL HUNTING”

Caracteristica cheie a patului de vânătoare este asigurarea confortului și ergonomiei la tir. Având o aderență si o ergonomie proiectată științific, îți poți îmbunătăți precizia fără a compromite confortul. Patu-ul oferă obrazar reglabil rapid, care permite alinierea perfectă cu linia de tragere. Lungimea patului poate fi reglată cu distanțieri. Pistolgrip-ul este confecționat dintr-un material sintetic unic, moale, de înaltă calitate, cu textură de piele pentru o aderență optimă în orice condiții.